NukeBoards - Kreatywność przede wszystkim
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  DownloadDownload
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
[STEAM] WaterLy
Autor Wiadomość
ziomek123234 
Sierżant


Główny edytor: Fusion 2.5 Dev
Skype:
Pomógł: 1 raz
Posty: 105

1419 Prestiż
  Wysłany: 15-08-2017, 17:02   [STEAM] WaterLy

Tytuł: WaterLy

Gatunek: STEAM

Autor: Curxen [ja]
Grafika: Curxen [ja]
Dźwięk: nie ma ;p
Muzyka: nie ma ;p

Opis:
Każdy mi mówił, że tego nie zrobie, ok możecie tak twierdzić, chociaż nawet jak tego nie dokończe, będę próbował! Aplikacja nie będzie dokładna jak STEAM bo chcę trochę
własnych rzeczy dodać :P Zrobię stronę na której będziecie mogli wysyłać swoje projekty,
tylko na razie faza alpha, jeszcze dużo rzeczy musze dodać, jak pisałem na stronie
każdy będzie mógł dodać grę którą będę automatycznie dodawał na SKLEP.
Będą punkty, za które będzie można kupować nowe TAPETY lub jakieś inne kolorki interfejsu.
Grafika będzie poprawiana, jak pisałem mam nadzieje, że ta aplikacja, jako jedyna będzie
ukończona!
DAŁEM JEDEN PRZYKŁAD POBIERANIA GRY W APLIKACJI!


Zrzuty ekranu:

UPDATE


Download:
https://www.dropbox.com/home?preview=WaterLy.rar


Jak włożyć grę?:
Wbijacie na stronę tutaj i wypełniacie formularz :P
Strona - http://firesquads.weebly....j261-gr281.html


Uwagi:
WYPAKUJ NA PULPIT NIGDZIE INDZIEJ BO APLIKACJA NIE BĘDZIE DZIAŁAŁA ZGODNIE!
Ostatnio zmieniony przez ziomek123234 17-08-2017, 08:57, w całości zmieniany 2 razy  
 
     
msg 
Pupogłowy
~~~~~~~~~~~


Główny edytor: KNP
Drugi edytor: KNP
Pomógł: 76 razy
Posty: 1401


40018 Prestiż
Wysłany: 15-08-2017, 21:40   

ziomek123234 napisał/a:
Platformówka

Gdzie ta platformówka?
_________________
:razzugly:
 
     
ziomek123234 
Sierżant


Główny edytor: Fusion 2.5 Dev
Skype:
Pomógł: 1 raz
Posty: 105

1419 Prestiż
Wysłany: 15-08-2017, 22:21   

msg napisał/a:
Gdzie ta platformówka?

XD

[ Dodano: 15-08-2017, 23:23 ]
chodziło o platformę gier xD
 
     
msg 
Pupogłowy
~~~~~~~~~~~


Główny edytor: KNP
Drugi edytor: KNP
Pomógł: 76 razy
Posty: 1401


40018 Prestiż
Wysłany: 16-08-2017, 05:05   

ziomek123234 napisał/a:
chodziło o platformę gier xD

To na atom węgla też mówisz atomówka? A na przyczynę doraźnych działań - krótkofalówka?

Słowo o zamyśle, jaki ma realizować ten program... kto może dodawać gry? Do kogo kierujesz ten produkt? Jakie gry (z jakich środowisk powstałe?) można dodać? Ile gier na producenta (jakiś limit)? Kto decyduje, że gra się pojawi na platformie? Do kogo kierowany jest ten program (poza użytkownikami NB)?
Właśnie nadesłałem swoją grę "A" i mam nadzieję, że czym prędzej się pojawi do pobrania dla innych użytkowników platformy!

Na stronie są dosłownie 4 gatunki gier do wybrania. Pora to zmienić, zanim 90% gier trafi do 'inne'. Nie ma gry zręcznościowej, akcji, a przygodowa jest [ni z gruchy ni z pietruchy] po angielsku, mimo, że istnieje polski odpowiednik. Albo inaczej, tylko 'logiczna' jest po polsku. Z czym do ludzi?

W formularzu jest możliwość dodania kontaktu, ale nie ma tak podstawowej ramki jak 'producent' czy bardziej odpowiedni na nasze warunki 'autor'.

Cytat:
JEŻELI USUNIESZ PLIK GAMES
USUNIE CI WSZYSTKIE GRY KTÓRE POBRAŁEŚ!

Games to folder...

Cytat:
TEŻ NIE WOLNO DAWAĆ GDZIE INDZIEJ FOLDERU WATERLY!

a Waterly.exe to plik. :razzugly: Z czym do ludzi? PS. Nie drzyj się.



Ten opis gry jest strasznie pokraczny. Moderujesz wpisy przed ich dodaniem na platformę? Bo taki babol na Steam by się w życiu nie dostał. Co to jest Be-ta? Z czym do ludzi?

http://i.imgur.com/kMFpyEx.png

Co to jest ten nagłówek 'Grafika'? Mówisz mi, że potrzebuję 'grafiki', żeby odpalić tę grę? Czy mam to rozumieć, że wydaje ci się, że poniżej tego tytułu wymieniasz 'grafikę'? Bo jeśli tak, to się mylisz. Próbujesz wymienić wymagania sprzętowe, ale to też nie wyszło. Apropos. Nie podałeś jaką grafikę trzeba mieć, żeby odpalić twoją grę. Wymagany RAM: 500 MB jest dostępny tylko na wirtualnej maszynie, o wiele więcej sensu ma napisanie '512 MB', bo taką pamięć może mieć ktoś faktycznie zainstalowaną. Zaokrąglanie mija się tu z celem. No i ciekawostka, wcale nie trzeba mieć 512 MB ramu, żeby odpalić taką grę. Ani nawet WaterLy i tę grę jednocześnie. Wystarczy połowa tego, nawet na Windows 10, na którym wg tej informacji gra nie odpali (akurat!). Na windows XP nawet podejrzewam mniej. Brakuje informacji o CPU. "Nie potrzybny", "waży": chciałeś być zabawny? Z czym do ludzi.

Przycisk 'Pobierz' nie działa. Z czym do l... dałeś temat do działu zapowiedzi z dwiema ramkami w CF2.5, których jedyną funkcjonalnością jest przeskakiwanie między sobą.

ziomek123234 napisał/a:
WYPAKUJ NA PULPIT NIGDZIE INDZIEJ BO APLIKACJA NIE BĘDZIE DZIAŁAŁA ZGODNIE!
Aplikacja i tak nie działa, bo nigdy nie miała działać, bo brakuje jej podstawowych elementów realizujących jej cele. Co to znaczy 'działać zgodnie'? To znaczy, że program sobie a ... coś innego sobie? Wypakowałem ją na pulpit, do pobranych, w system32, tempie steama, dysku sieciowym, pendrivie a nawet na CD wsadzonym do radia samochodowego. Dalej nic. Podejrzewam, że wykorzystujesz w programie ścieżki bezwzględne, a to oznacza, że niezbyt nas słuchałeś jak radziliśmy w tej sprawie na forum.

ziomek123234 napisał/a:
Każdy mi mówił, że tego nie zrobie, ok możecie tak twierdzić,

Nie robiliśmy tego bez celu. Chcieliśmy uniknąć postów takich jak ten. Ale, żeby cię wyprowadzić z błędu piszę go, zanim zrobi to wormi. Pisaliśmy ci, że to nie ma sensu, a ty tą zapowiedzią potwierdziłeś to w całej rozciągłości. Mam nadzieję, że moja krytyka jest wystarczająco konstruktywna, żebyś przemyślał przyszłość tego projektu, której w obecnej formie on nie ma. Zasadniczo każdy aspekt techniczny programu widnieje z twoim nickiem w dziale 'Pomoc'. A i tak coś nie pozwala mi pobrać gry Street Life na mój komputer. Program faktycznie w tej chwili nie ma sensu bo nie działa. Jego zamysł jest ułomny a realizacja techniczna to gwóźdź do trumny.

Rada na dziś: przestań marnować swój cenny czas i zacznij używać CFa do tego, do czego on służy: do robienia gier. Głównie dlatego, że jest to łatwiejsze do opanowania, tak samo jak łatwiej jest kopać rowy łopatą niż widłami. Odbieranie swojego kawałka rynku Steamowi zostaw sobie na okres, gdy będziesz prawdziwym programistą z wieloletnim stażem. A teraz zrób jakąś prostą grę, weź udział w bitwie, a nie olewaj to, co mówią starsi, bardziej doświadczeni od ciebie.
_________________
:razzugly:
 
     
jarlfenrir 
Generał brygady


Główny edytor: Fusion 2.5
Drugi edytor: TGF2
Pomógł: 82 razy
Posty: 1731

37281 Prestiż
Wysłany: 16-08-2017, 09:12   

Dwie uwagi mam do powyższej recenzji. Mi aplikacja normalnie działa. Udało mi się pobrać nawet grę Street life, ale nie pograłem za dużo, bo nie należy do gatunku moich ulubionych gier.

Co do samej aplikacji... naprawdę ciężko mi ją jakkolwiek ocenić. Ale uwagi typu "wypakuj na pulpit, bo nie będzie działać" już sugerują brak profesjonalnego podejścia...
 
     
msg 
Pupogłowy
~~~~~~~~~~~


Główny edytor: KNP
Drugi edytor: KNP
Pomógł: 76 razy
Posty: 1401


40018 Prestiż
Wysłany: 16-08-2017, 09:39   

jarlfenrir napisał/a:
Udało mi się pobrać nawet grę Street life

Nie wiem jak. Sam sprawdziłem to na większej liczbie systemów, niż jestem w stanie publicznie przyznać. Hmm... może niecny A/V to blokuje? Ale wtedy na jednym z systemów też by się chyba tak nie zachowało...

jarlfenrir napisał/a:
do powyższej recenzji

To bardziej rant, niż recenzja.
_________________
:razzugly:
 
     
ziomek123234 
Sierżant


Główny edytor: Fusion 2.5 Dev
Skype:
Pomógł: 1 raz
Posty: 105

1419 Prestiż
Wysłany: 16-08-2017, 11:24   

Trochę dużo tego ale odpowiem ;p
msg napisał/a:
Games to folder...

Owszem troszeczkę się mi pomyliło przy pisaniu ;p

msg napisał/a:
Podejrzewam, że wykorzystujesz w programie ścieżki bezwzględne, a to oznacza, że niezbyt nas słuchałeś jak radziliśmy w tej sprawie na forum.

Gdyż nie wiem jak zrobić, żeby brało z wybranego folderu który będzie np. na dysku [C] ale dalej próbuję coś z tym zrobić ;p

msg napisał/a:
A i tak coś nie pozwala mi pobrać gry Street Life na mój komputer

Może to być też od internetu, miałem taki problem przez chwile.

msg napisał/a:
Rada na dziś: przestań marnować swój cenny czas i zacznij używać CFa do tego, do czego on służy: do robienia gier. Głównie dlatego, że jest to łatwiejsze do opanowania, tak samo jak łatwiej jest kopać rowy łopatą niż widłami

Dziękuje za rade ;P ale no niestety chce to zrobić :)

jarlfenrir napisał/a:
Mi aplikacja normalnie działa. Udało mi się pobrać nawet grę Street life, ale nie pograłem za dużo, bo nie należy do gatunku moich ulubionych gier.

Gra jest tylko przykładowa, poza tym zacząłem ten program robić wczoraj. Spędziłem tylko trochę czasu, teraz staram się polepszyć tą aplikacje. Z grafiką ale też z różnymi innmi rzczami ;p.

jarlfenrir napisał/a:
Co do samej aplikacji... naprawdę ciężko mi ją jakkolwiek ocenić. Ale uwagi typu wypakuj na pulpit, bo nie będzie działać już sugerują brak profesjonalnego podejścia...

to ogarniam dopiero.

msg napisał/a:
Co to jest ten nagłówek 'Grafika'? Mówisz mi, że potrzebuję 'grafiki', żeby odpalić tę grę? Czy mam to rozumieć, że wydaje ci się, że poniżej tego tytułu wymieniasz 'grafikę'?

Wiem to błąd, ale robiłem ten przykład na szybko, wszystko zostanie zmienione w swoim czasie.

msg napisał/a:
Ten opis gry jest strasznie pokraczny. Moderujesz wpisy przed ich dodaniem na platformę? Bo taki babol na Steam by się w życiu nie dostał. Co to jest Be-ta? Z czym do ludzi?

Testowy opis, ludzie będą mogli robić własne opisy ;/ poza tym jeszcze będzie więcej miejsca i zmienię tą czcionkę na ładniejszą.

msg napisał/a:
Nie drzyj się.

Przepraszam :/

msg napisał/a:
waży: chciałeś być zabawny? Z czym do ludzi.

Wszystko to test, jak na razie, dorobię więcej rzeczy. poza tym bardzo dużo jest błędów i za to przepraszam :P

msg napisał/a:
W formularzu jest możliwość dodania kontaktu, ale nie ma tak podstawowej ramki jak 'producent' czy bardziej odpowiedni na nasze warunki 'autor'.

Dziękuje oczywiście za przypomnienie! :P

msg napisał/a:
Wymagany RAM: 500 MB jest dostępny tylko na wirtualnej maszynie, o wiele więcej sensu ma napisanie '512 MB'

są to przykładowe Wymagania gry. Oczywiście wszystko będzie poprawione ;p postaram się to wszystko poprawić.

Dziękuje za wszystkie uwagi, mogę powiedzieć, że msg poprawie to wszystko, a ścieżkę trochę będę nad nią myślał. Bo tego się wcześniej nie uczyłem :P .
Dobra pozdrawiam !
 
     
jarlfenrir 
Generał brygady


Główny edytor: Fusion 2.5
Drugi edytor: TGF2
Pomógł: 82 razy
Posty: 1731

37281 Prestiż
Wysłany: 16-08-2017, 11:54   

ziomek123234 napisał/a:

msg napisał/a:
Podejrzewam, że wykorzystujesz w programie ścieżki bezwzględne, a to oznacza, że niezbyt nas słuchałeś jak radziliśmy w tej sprawie na forum.

Gdyż nie wiem jak zrobić, żeby brało z wybranego folderu który będzie np. na dysku [C] ale dalej próbuję coś z tym zrobić ;p

Co to znaczy "wybranego" folderu? Wybranego przez Ciebie, czy wybranego przez użytkownika?
Masz taki fajny skrót przy podawaniu ścieżek jak kropka, która oznacza katalog, z którego aplikacja została uruchomiona.
Np. katalog "./games/" to katalog o nazwie games leżący w tym samym katalogu, co uruchomiony exe.

Są jeszcze różne przydatne funkcje jak appdir$ apppath$ appdrive$ (piszę z pamięci i nawet nie do końca pamiętam, gdzie się je wyklikiwało, ale coś takiego gdzieś jest).
 
     
msg 
Pupogłowy
~~~~~~~~~~~


Główny edytor: KNP
Drugi edytor: KNP
Pomógł: 76 razy
Posty: 1401


40018 Prestiż
Wysłany: 16-08-2017, 12:24   

ziomek123234 napisał/a:
Może to być też od internetu, miałem taki problem przez chwile.

Wszystko w internecie działa, poza tym programem. Dalej mam winić ISP?

EDIT: chyba, że mam szukać tego "gdzieś" na dysku, bo zrobiło sobie nowy folder w kosmosie :/
EDIT2: jako, że żyję na krawędzi - odpaliłem program jako administrator. Tym razem pokręciło klepsydrą po kliknięciu 'Pobierz', ale dalej nic się nie pojawiło. Daję sobie z tym spokój.

ziomek123234 napisał/a:
Gdyż nie wiem jak zrobić, żeby brało z wybranego folderu który będzie np. na dysku [C] ale dalej próbuję coś z tym zrobić ;p

Aha! To ja nie wiem jak to jarlowi działa. Chyba macie taką samą nazwę usera, żeby Desktop był w tym samym miejscu... :> Ale Jarl powyżej już ci wyjaśnił jak to się robi. Opcja "Szukaj" też powinna dostarczyć paru przykładów na to, jak to się stosuje (podobnie google).

ziomek123234 napisał/a:
poza tym zacząłem ten program robić wczoraj

Odradzam wrzucanie do zapowiedzi dzieł 24 godzinnych.

ziomek123234 napisał/a:
Wiem to błąd, ale robiłem ten przykład na szybko, wszystko zostanie zmienione w swoim czasie.

j/w. Bez dodatkowe komentarza :razzugly:

Biję się z myślami, czy przenosić to do planów. A niech zostanie.
_________________
:razzugly:
 
     
kamiledi15 
Porucznik


Główny edytor: TGF
Drugi edytor: MMF2
Pomógł: 8 razy
Posty: 818

8347 Prestiż
Wysłany: 16-08-2017, 19:29   

Nie bardzo wiem, co chcesz osiągnąć. Steama nie pobijesz (chociaż jakby było coś bez tych wkurzających aktualizacji to bym się nie obraził :P ). Jeśli to ma być do gier klikowych, to może niegłupie jest zebranie ich w jednym miejscu, zamiast w różnych tematach na forum. No i płatność byłaby bardziej przystępna, bo z tego co wiem, aby dodać grę do kupienia na Steam, najpierw trzeba samemu trochę zapłacić, żeby dopiero zacząć na niej zarabiać. Więc pod tym względem ta aplikacja może mieć trochę sensu, tylko wiadomo, że w tej aplikacji grę zauważy garstka osób, a na Steam są tysiące potencjalnych kupujących. Więc ewentualnie może się przydać do zebrania darmowych klikowych gier w jedno miejsce.
_________________
Pies Syrena - GRA UKOŃCZONA.
 
 
     
msg 
Pupogłowy
~~~~~~~~~~~


Główny edytor: KNP
Drugi edytor: KNP
Pomógł: 76 razy
Posty: 1401


40018 Prestiż
Wysłany: 16-08-2017, 20:04   

kamiledi15 napisał/a:
No i płatność byłaby bardziej przystępna

Taką płatność musi się ktoś zgodzić obsłużyć.

kamiledi15 napisał/a:
aby dodać grę do kupienia na Steam, najpierw trzeba samemu trochę zapłacić

to też ma na celu odsianie pewien element.
_________________
:razzugly:
 
     
ziomek123234 
Sierżant


Główny edytor: Fusion 2.5 Dev
Skype:
Pomógł: 1 raz
Posty: 105

1419 Prestiż
Wysłany: 16-08-2017, 20:45   

kamiledi15 napisał/a:
No i płatność byłaby bardziej przystępna

Oczywiście ja nie chce zarabiać za bardzo na tej aplikacji, chciałbym aby była bardziej popularniejsza ;p wszystkie gry za free by się wrzucało :P .

kamiledi15 napisał/a:
Jeśli to ma być do gier klikowych, to może niegłupie jest zebranie ich w jednym miejscu, zamiast w różnych tematach na forum

Coś w tym stylu, nie chcę robić dokładnego STEAM.

jarlfenrir napisał/a:
Masz taki fajny skrót przy podawaniu ścieżek jak kropka, która oznacza katalog, z którego aplikacja została uruchomiona.
Np. katalog ./games/ to katalog o nazwie games leżący w tym samym katalogu, co uruchomiony exe.

Dzięki! postaram się to zrobić! Jak ogarnę xdd

[ Dodano: 16-08-2017, 21:47 ]
jarlfenrir napisał/a:
Masz taki fajny skrót przy podawaniu ścieżek jak kropka, która oznacza katalog, z którego aplikacja została uruchomiona.
Np. katalog ./games/ to katalog o nazwie games leżący w tym samym katalogu, co uruchomiony exe.


POPRAWKA!
nie o to mi chodziło, chodziło mi o zapisywanie tej gry!
Bo wiecie, trudno żeby każdy dawał folder na pulpit ;/
ps; ogarniam to i chyba jestem juz na dobrym tropie ;p

[ Dodano: 16-08-2017, 22:12 ]
msg napisał/a:

Wszystko w internecie działa, poza tym programem. Dalej mam winić ISP?

WINA była w hostingu! mi też zaczął nie działać, zmieniłem hosting i teraz powinno działać ;p
 
     
jarlfenrir 
Generał brygady


Główny edytor: Fusion 2.5
Drugi edytor: TGF2
Pomógł: 82 razy
Posty: 1731

37281 Prestiż
Wysłany: 16-08-2017, 21:44   

A co mi tam, dodałem moją grę formularzem. Zastanawia mnie, czy dodawanie gier działa jakoś automatycznie, czy sam je przeglądasz i ręcznie dodajesz do aplikacji?
W sumie w aplikacji wyświetlasz ikonkę gry, a formularz nie miał pola na dodanie jej. Ikonki też tworzysz sam?
 
     
ziomek123234 
Sierżant


Główny edytor: Fusion 2.5 Dev
Skype:
Pomógł: 1 raz
Posty: 105

1419 Prestiż
Wysłany: 16-08-2017, 23:12   

jarlfenrir napisał/a:
A co mi tam, dodałem moją grę formularzem. Zastanawia mnie, czy dodawanie gier działa jakoś automatycznie, czy sam je przeglądasz i ręcznie dodajesz do aplikacji?

Ręcznie

jarlfenrir napisał/a:
W sumie w aplikacji wyświetlasz ikonkę gry, a formularz nie miał pola na dodanie jej. Ikonki też tworzysz sam?

Tego nie moge dodać ponieważ moge tylko 5 pól dać na stronie formularza :/
zrobie zdjęcie a jeżeli nie będzie dobre proszę tutaj wysłać grafikę :D .

[ Dodano: 17-08-2017, 09:25 ]
jarlfenrir napisał/a:
A co mi tam, dodałem moją grę

Nie jestem pewien jak zrobić, żeby te Foldery pobierało, ponieważ nie da się z zipa włączyć gry, a też nie da się pobierać folderów ;/
 
     
Oskar1101 
Sierżant


Główny edytor: MMF2
Pojedynki: być może
Skype:
Pomógł: 6 razy
Posty: 133

928 Prestiż
Wysłany: 17-08-2017, 09:55   

Użyj zip object do rozpakowania archiwum.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

PSK Cytaty Klikibaza - kopia wszystkich klików Klikipedia - encyklopedia o tworzeniu gier Discord KlikCzat Zaproszenie
Daj piniondza Wielkie Muzeum Klikowe

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group