NukeBoards - Kreatywność przede wszystkim
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  DownloadDownload
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
[Fusion] Znikający plik EXE
Autor Wiadomość
kurak 
Plutonowy


Główny edytor: Fusion 2.5
Drugi edytor: MMF2
Posty: 71

1255 Prestiż
Wysłany: 06-04-2019, 14:00   [Fusion] Znikający plik EXE

Cześć!

Mam bardzo dziwny problem z CF. Wszystko było normalnie aż do dzisiaj. Po eksporcie pliku do EXE - znika on ze swojej lokalizacji po sekundzie od zapisania, później gdy chcę go znów zapisać w tym samym folderze to wyskakuje mi powiadomienie, że nie mam uprawnień do zapisania pliku w tej lokalizacji. Dzieje się tak w każdym miejscu gdzie zapiszę plik EXE. Przed chwilą próbowałem na Pulpicie, za pierwszym razem się zapisał - za chwilę zniknął i teraz brak uprawnień.

Nie wiem czy to wina nowej aktualizacji CF'a czy może mojego komputera? Ale przyznam, że jest to bardzo niepokojące. Pracuję nad ważnym projektem od kilku miesięcy i ta sytuacja jakoś mnie nie cieszy.

Czy ktoś z Was spotkał się już z czymś takim? Co można zrobić w zaistniałej sytuacji?

Dzięki! :)
 
     
wermi 
Major
Depressive Disorder


Główny edytor: TGF
Drugi edytor: TGF
Pomogła: 53 razy
Posty: 1008

15718 Prestiż
Wysłany: 06-04-2019, 14:25   

jesteś pewien, że to nie np. wina antywirusa?
 
     
kurak 
Plutonowy


Główny edytor: Fusion 2.5
Drugi edytor: MMF2
Posty: 71

1255 Prestiż
Wysłany: 06-04-2019, 14:35   

Nie wpadłem na to w panice, a okazało się, że po wyłączeniu antywirusa wszystko jest po staremu

Tylko dlaczego nagle coś takiego się stało? Nigdy żadnych konfliktów z antywirusem nie było,
Czy to możliwe, żeby to była wina nowej aktualizacji CF'a? A może aktualizacji antywirusa?

Tak czy inaczej wielkie dzięki! :)
 
     
msg 
Pupogłowy
~~~~~~~~~~~


Główny edytor: KNP
Drugi edytor: KNP
Pomógł: 76 razy
Posty: 1386

39905 Prestiż
Wysłany: 07-04-2019, 11:14   

kurak napisał/a:
A może aktualizacji antywirusa?

Prędzej to. Albo nagle zdecydowałeś się włączać "Compress the runtime", na który niektóre antywiry mają alergię.
_________________
:razzugly:
 
     
kurak 
Plutonowy


Główny edytor: Fusion 2.5
Drugi edytor: MMF2
Posty: 71

1255 Prestiż
Wysłany: 07-04-2019, 12:18   

Zawsze miałem "compress to runtime" włączone, aż w sumie do niedawna
bo mi zaczęło jakiś błąd wywalać i wyczytałem, że błąd znika jak się tej opcji przestanie używać.

Czyli coś jest pewnie na rzeczy ;) Dzięki za odpowiedź!
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

PSK Cytaty Klikibaza - kopia wszystkich klików Klikipedia - encyklopedia o tworzeniu gier Discord KlikCzat Zaproszenie
Daj piniondza Wielkie Muzeum Klikowe

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group